Sivut

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Pieni hattarapeitto

KyJyyn osallistumisen taustalla minulla oli lähinnä aktivoida itseni neulomaan ja virkkaamaan enemmän ja myös päästä jo olemassa olevista langoista eroon. Varastoista löytyi kaksi kerää kirkkaan vaaleanpunaista Teddy-lankaa, joka on marinoitunut laatikossani vuosikaupalla. Oma vaaleanpunainen vaiheeni on mennyt ajat sitten ohi, onneksi nyt on hyvä syy taas vaaleanpunaistella. Ja sopivasti tulevalta vauvalta puuttuikin torkkupeitto, jonka alle peitellä päikkäreille. Lanka + peiton tarve = supervaaleanpunainen hattarapeitto. Toivottavasti sen alla tuleva käyttäjä näkee makoisia unia.

Lankaa kului se kaksi kerää eli n. 200 grammaa, ja peiton koko on n. 55 x 65 cm. Peiton kuvio on Lesley Stanfieldin kirjasta Kauneimmat neulemallit, malli nro 277. Siinä olikin pitsin malli, jossa langankiertoja ja kavennuksia tuli sekä oikealla että nurjalla puolella, ei siis yhtään "vapaata" kerrosta, jolla voisi vain neuloa menemään. Kiva neulominen oli silti ja valmistakin tuli melko nopeaan!


Muutama sananen tuosta kirjasta Stanfield: Kauneimmat neulemallit (Gummerus). Kirjassa on yhteensä 332 neulemallia kategorioissa oikeat ja nurjat silmukat, palmikot, pitsi- ja nyppyneuleet sekä ristikkäiset silmukat ja muut neulokset. Minun mielestä kirja on aika kiva perusteos, joka on hyvä löytyä hyllystä, koska ainakaan itse en osaa neulemalleja kehittää. Olen käyttänyt neulemalleja muutamiin sukkiin, lapasiin ja nyt tähän peittoon, ja tyytyväinen olen.

Leppoisaa sunnuntaita!

3 kommenttia:

  1. Kyllä tuon alla kelpaa pikkuneidin pötkötellä. :)

    VastaaPoista
  2. Jospahan säilyisi äidin lapset kylmältä maailmassa...
    Suloinen unipilvi!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!